Ryhmäkodit


Ryhmäkodit on tarkoitettu paljon apua tarvitseville henkilöille. Kanerva-kodissa asuu muistisairaita asukkaita ja Pihlaja-kodissa etupäässä fyysisesti huonokuntoisia asukkaita.

Asukkaat asuvat omissa huoneissaan (19,5 m²), mutta myös 2 hengen huoneita (29 m²) on muutama. Huoneet kalustetaan omin huonekaluin. Viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat ovat yhteiset. Asuminen perustuu vuokrasuhteeseen.

Henkilökunta on turvallisesti läsnä ympäri vuorokauden ja jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja. Asukkaat saavat tarvitsemansa avun ja hoidon. Asukkaan omaa toimintakykyä pyritään pitämään yllä.

Kodeissa eletään mahdollisimman tavanomaista elämää. Jokainen heräilee aamulla omaan tahtiinsa, pukeutuu omiin vaatteisiinsa ja osallistuu päivän askareisiin voimiensa mukaan.

Ryhmäkodeissa myös tapahtuu: siellä lauletaan, leivotaan, kuntoillaan, ulkoillaan ja katsellaan elokuvia. Myös talon yhteiseen harrastustoimintaan voi osallistua. Näitä ovat mm. konsertit, näyttelyt, hartaustilaisuudet ja erilaiset  kerhot.

Pihlaja-kodissa on neljä paikkaa lyhytaikaiseen jaksoasumiseen esimerkiksi omaisen loman ajaksi.

Ryhmäkodeissa ei ole vierailuaikoja, vaan omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita.